Wanneer u opzoek bent naar een prachtige trouwlocatie in de prachtige natuur en eeuwenoude bossen van Montferland bent u hier juist. Landgoed Montferland is één van de meest groene trouwlocaties van Montferland. Zowel in het voor- als in het najaar brengt deze locatie prachtige beelden op. Doe snel een bezoek!

Recent is Landgoed Montferland in Zeddam een grote verbouwing ondergaan. De zaak heeft een behoorlijke facelift gekregen. Het gebouw heeft een moderne uitstraling gekregen met natuurlijke elementen waardoor de natuur en omgeving terug komen in het interieur. Het hotel beschikt over 11 kamers met een prachtig uitzicht en zijn van alle gemakken voorzien. Hier kunt u even heerlijk tot rust komen tussen de Montferlandse bossen.

Culinair genieten op het landgoed

De keuken is de trots van het restaurant. Het Montferland heeft een internationale keuken. Het keuken team bereiden de ene naar de andere overheerlijke verassingen. U kunt genieten van een smakelijke lunch of een mooi glas wijn in de comfortabele lounge. De menukaart staat boordevol met verschillende gerechten en wordt regelmatig vernieuwd. De gerechten worden bereid met specialiteiten van het seizoen.

Ligging

De ligging is werkelijk uniek en is van oorsprong een stuwwal. In de 9e eeuw hebben 1000 man 365 dagen gewerkt aan het graven van een gracht om deze heuvel. Het zand dat uit deze gracht kwam werd boven op de heuvel gegooid. Zo is de heuvel kunstmatig verhoogd met 7 meter tot 68 meter boven NAP. Waarschijnlijk hebben de oorspronkelijke bewoners water in deze gracht willen hebben, echter bleek dat Montferland te hoog lag. Vele jaren later heeft men het kasteel in ‘S-heerenberg gebouwd. Dat ligt lager en in deze gracht bleek water te blijven staan. Dit landgoed is dus de oorsprong geweest van Kasteel Huis Bergh.

Het landgoed ligt midden in Bergherbos, heerlijk rustig gelegen en toch is het maar een paar minuten verwijderd van de snelweg en steden. ’s Avonds als het gaat schemeren komen de vleermuizen tevoorschijn. De uil wiegt jullie in slaap, en jullie worden gewekt door de specht. Wat is de natuur toch heerlijk.

Klik hier en lees meer over deze Unieke groene trouwlocatie in Montferland

Redacteur

Comments are closed.